Proef met energiedisplay op slimme meter

Proef met energiedisplay op slimme meter

Volgens Installatie.nl wordt er in december een onderzoek gestart waarbij duizend huishoudens een GEO Trio II geïnstalleerd krijgen. Doel is om te kijken in hoeverre mensen zuiniger, bewuster, met energie omgaan als je ze inzicht verschaft in hun gebruik.Slimme meter

Inzicht is hierin het toverwoord, en de vraag die in mij opkomt is: “geeft een display met het het totale, actuele verbruik in een huishouden dat gewenste inzicht?” Ik betwijfel het.. ik denk dat overzicht iets anders is als inzicht. En als er al sprake is van een besparings-effect, denk ik dat met de juiste tools een veel grotere besparing gerealiseerd kan worden. Uw domotica-installatie kan u tot op detailniveau laten zien wélk apparaat hoeveel energie gebruikt.. dat noem ik pas inzicht.