De stofzuiger optimaliseert uw WiFi

De stofzuiger optimaliseert uw WiFi

Volgens TechCrunch gaat iRobot, fabrikant van stofzuigrobots, later deze maand in de VS een beta van de Roomba software vrijgeven waarmee compatibele modellen (de 900-serie, voorzien van WiFi) in staat gaan zijn om een dekkingskaart van uw Wifi netwerk te maken. Of en wanneer de functie in Nederland beschikbaar komt is nog niet bekend, en u mag uzelf afvragen of het loont om erop te gaan zitten wachten.
Zelf zijn we natuurlijk bevooroordeeld over hoe je een beter WiFi netwerk bouwt, maar de toegevoegde waarde van deze optie in Roomba’s slimme stofzuigers ontgaat ons enigszins. Het is een beetje als met een schroevendraaier een blikje tomatenpuree openmaken: het kan wel, maar echt handig is het niet.
Volgens Colin Angle, CEO van iRobot, is het allemaal onderdeel van het plan om van de Roomba’s een “integraal onderdeel van het slimmer huis” te maken. Ik hoop dat ze een manier vinden om dat te bewerkstelligen, maar ik denk dat we ze voorlopig maar gewoon alleen moeten laten stofzuigen. Dat doen ze prima namelijk.

dekkingskaart wifi roomba